micke.cc

Storstädning

Jag har precis arkiverat precis alla inlägg före 2023. Kanske motiverar det här mig att skriva nya inlägg, utan press att producera som jag gjorde förr.

Har även städat en del på min dator. Då jag inte kommer jobba med gigantiska project i Unity på överskådlig framtid installerade jag linux där jag tidigare haft all hundratals gigabyte jobb-filer. Så jag fick gå igenom mina filer i windows och flytta över dem till linux isället. Det var rätt kul att se alla projekt jag hittat på de senaste 20 åren som aldrig blivit nåt. Mycket av det var ren skit, men en hel del passade jag på att lägga in i git och ladda upp på min gitea-installation som referens i framtiden.

Bland annat hittade jag koden till en Asteroid-klon jag skrev för runt 20 år sedan i Objective-C och OpenGL. Det var nästan skrattretande att jämföra koden med hur den skulle se ut om jag skulle göra samma sak idag. Det var väldigt mycket objektorienterat tänkt, och näst intill noll prestanda-tänk. Den koden hamnade i skräpkorgen rätt snabb. Men nu när jag tänker efter kanske det fanns lite kod där ändå som kanske hade varit kul att ha kvar, men nu är det (kanske) för sent. Vem vet, den kanske dyker upp igen i någon annan backup-folder jag har på godtycklig dator.