micke.cc

Inte precis bio

Så här 35 år efter att kanske världens bästa film, Blade Runner kom ut så är det äntligen dags för en uppföljare. Den nya filmen hade premiär tidigare i veckan, men jag tänkte vänta några dagar innan jag såg den. Igår passade jag på att återse orginalfilmen, eller snarare den senaste versionen av den. The Final Cut kom för ett gäng år sedan, vilket ska vara den version som enligt regissören Ridley Scott är den version han egentligen ville göra 1982, men av olika anledningar inte kunde.

Planen var att jag idag skulle gå och se uppföljaren på bio. Eftersom jag inte ville att det skulle bli allt för sent när den var klar reserverade jag en biljett till 17:30-visningen i Kista. Jag åkte dit en timme tidigare för att hämta ut biljetten, och medan jag väntade på att filmen skulle börja passade jag på att hämta ut ett paket med Destiny 2 merch som jag hade beställt.

Efter att köpt lite godis och en dricka gick jag och satte mig i salongen för att invänta filmen. När reklamen startade började jag ana oråd. Den röda färgkanalen verkade hade flippat ut fullständigt. Innan filmen började kom personalen in och sa att det skulle starta om systemet för att försöka få bukt på problemet, men för mig såg det mer ut som ett hårdvaruproblem än något som skulle lösas med en enkelt omstart. Mycket riktigt så var bilden trasig efter försöket att rädda visningen, så efter fem minuter in i filmen avbröt de visningen och vi fick valet att få två gratis biljetter till valfri film, eller att göra ett återköp av biljetten och få en gratisbiljett. Jag valde det första alternativet.

Vi får väl se om jag lyckas se filmen på riktigt någon gång framöver.