micke.cc

Vad som kan dyka upp när man städar

Tidigare i veckan fick jag en ny Macbook Pro som jag tänker använda som min primära dator här hemma. Den Mac Mini jag använder nu börjar ha några år på nacken och känns lite trött, trots att jag piggade upp den rejält med en ny SSD förra året. Jag bestämde mig tidigt för att inte bara kopiera alla filer från minin då jag gärna vill ha lite ordning ett tag. Vet inte hur många generationer av data som blivit kopierade genom åren, men jag har hittat en massa backups av backups bland filerna.

I en gammal säkerhetskopia av mina filer från helgo.net hittade jag en mapp vid namn oldsitebackup. Och i den fanns det allra första blogginlägget jag skrivit på internet. Det här var långt innan ordet blog var påhittat, och istället kallade jag sidan för Craptalk, vilket fortfarande idag stämmer in på rätt många bloggar.

Här kommer det, mitt första blogginlägg, på engelska, från nästan 20 år sedan, 1997-11-18.

Do you want to know how many hours I have spent on-line the last month? No? Well, I’ll tell you anyway. 13:33:37. That’s 13 hours, 33 minutes and 37 second. These numbers are not very accurate, as I sometimes close down the InternetMeter, because the damn computer starts chewing on the harddrive! Not that it helps closing down all programs (I hate Windows), but it makes me feel better ;-) Woa! I just checked how many hours I’ve been on-line today it was almost three hours! And I haven’t done anything usefull!!! Well, that’s what life on the net’s all about, doing nothing and paying a fortune to my ISP. All of you who don’t know what ISP means, I’ll tell you. It means “Internet Service Provider”, and for all us modem users out here, it’s our only chance to get out on the net. Even though I don’t really like the idea of paying for something that should be free! I gotta go to bed now, so see ya later… doods! ;o)

Kan fortfarande hålla med om att internet borde vara gratis, men att 3 timmar online på en dag utan att ha gjort något användbart är lite skrattretande. De 7 inlägg jag hittade var skrivna mellan 1997-11-18 och 1998-10-07.  Det vore kul att importera inläggen till micke.cc, men det får bli ett senare projekt.

Och förresten, hej 2017!