2016-01-21 19:00 av Mikael Degerfält

2015 kommer att gå till historien som det år micke.cc hade minst produktivitet sedan millenieskiftet. Men nu lägger jag det bakom mig. Istället istället inleder jag bloggåret 2016 med att sammanfatta allt jag inte skrev om förra året. Åtminstone det jag kommer ihåg.

Tyvärr är det inte mycket jag minns från före sommaren. Mest, antar jag, för att vardagslunken flöt på och tiden gick snabbare än någonsin tidigare. Den gör det när man blir äldre har jag förstått. Det stora som pågick i livet var mest jobbrelaterat. Vi gjorde ett rätt stor spelsläpp i början av året – Angry Birds Under Pigstruction, vilket var en soft launch av Angry Birds 2 som jag varit en del av sedan det stod klart att vi inte skulle jobba vidare med Selfie Slam. När vi officiellt släppte AB2 världen över var jag på semester.

Innan semestern hann jag med att koda lite på ett litet Atari ST-intro som jag senare släppte på Sommarhack 2015. Jag är rätt nöjd med produkten, men tanke på att jag hackade ihop det på kvällarna veckan innan Sommarhack. Tre veckor efter sommarhack började semestern som inleddes med en resa upp till Västerbotten via High Coast Hack. Till det partyt hade jag veckan innan plockat ihop gammal kod, grafik och ljud som jag lyckades skruva ihop till ett litet intro. Inga mästerverk precis, men ibland är det roligt att bara kravlöst koda.

Veckorna i Västerbotten var som vanligt för få och passerade på tok för snabbt. Mycket av tiden spenderades i Ultervattnet och Bygdsiljum, men jag hann även med att beta av Skellefteå med omnejd. Önskar att jag haft mer tid att möta upp med gamla vänner, men jag är på tok för dåligt på att planera sånt, och framför allt att höra av mig till dem.

Anledningen till att det bara blev två veckor ledigt under sommaren var att jag skulle ha en andra semester i september för att åka till USA med en kompis. Vi hyrde en Ford Mustang vid Newark flygplats och roadtrippade sedan runt i nordöstra hörnet av USA i ett par veckor. Det blir nog ingen stor reseskildring här, men jag håller på att försöka återskapa resan på en karta hos google. För den intresserade går det att klicka runt på de olika ställena vi var på för att se delar av vad vi såg. Dock saknas rätt mycket där än, till exempel lyckas jag inte hitta stället vi sov på den andra natten. Det borde varit någonstans mellan Foxborough och Boston, men kan inte komma ihåg var. Samma sak med andra natten i Kanada. Kanske John kan hjälpa med det nån dag.

Sista dagarna spenderade vi som riktiga turister i New York.

Sista dagarna spenderade vi som riktiga turister i New York.

Ett tag efter jag kom hem från USA-resan började jag spela Destiny, vilket har slukat nästan all min fritid sedan dess. Det har blivit lite vad World of Warcraft brukade vara tidigare, goto-spelet när man inte hade något annat bättre för sig, som sedan blev det en alltid spelade trots att det finns bättre saker att syssla med. Men det gör inget. Jag har kul när jag spelar och det är väl huvudsaken.

Nu är det 2016 och jag ska snart läsa ut en bok. Kanske lyckas jag läsa fler böcker i år än vad jag gjorde förra året, då det även där var riktigt dåligt fart. Tre böcker då, för se hur många det blir i år.

Postad under Dagboken | Trackback.