2014-11-03 22:02 av Mikael Degerfält

För ett par månader sen började jag göra armhävningar igen. Det brukar hända lite sporadiskt, men då var jag riktigt seriös. Varje morgon när jag väntade på att tevattnet skulle koka så satte jag igång. Första veckan snittade jag kanske på 15, för att jag fick sån träningsvärk i musklerna jag aldrig använder annars. Några veckor senare gjorde jag 20-30 varje morgon. Så helt plötsligt började jag få ont i min vänstra handled. Det gjorde för ont för att kunna göra några armhävningar så jag slutade. Värken gick över på några dagar, men jag hade fortfarande känningar när jag gjorde armhävningarna, så sen dess har jag inte gjort några alls. Det var ungefär två veckor sedan.

För ett par dagar sedan kom värken i handleden tillbaka, trots att jag inte gjort några försök till armhävningar. Jag insåg då att mina onda handled även korrelerade med mina läsperioder. Armhävningarna gick bra fram till en bit in i oktober, då jag samtidigt började läsa väldigt mycket (i min ganska tjocka bok). Efter några veckor slutade jag nästan läsa helt, och samtidigt slutade med armhävningarna. För några dagar sen när jag började med det sista krafttaget med att läsa ut boken så började känningarna i handleden igen. Utan några armhävningar. Min slutsats är att min onda handled beror på att jag statiskt och krampaktigt hållit upp en allt för tjock bok för att ha den på ett bekvämt läsavstånd. Därför kommer jag nu att läsa lättar böcker, och sitta lite bekvämare i fåtöljen så att jag kan vila händerna lite bättre när jag läser. Kanske kommer jag igång mer armhävningar igen. Kanske.

Postad under Dagboken | Trackback.