2014-11-01 22:06 av Mikael Degerfält

För en månad sen skrev jag på twitter att jag skulle försöka läsa ut boken jag håller på med under oktober. Det gick väldigt bra i början. Jag räknade ut att jag skulle vara tvungen att läsa i snitt 26 sidor per dag för att hinna klart (ja, det är en väldigt tjock bok). Två veckor senare var snittet nere på 18 sidor. Av någon anledning ledde det till att jag mer eller mindre slutade läsa helt och hållet resten av månaden. Nu är det november och jag har knappt 200 sidor kvar att läsa. Idag har jag inte läst något alls. Istället har jag skrivit. November är den officiella National Novel Writing Month som jag länge varit sugen på att delta i. Men jag deltar inte i år. Istället har jag satt upp mitt egna format som jag kallar picowrimo. Pico bara för att jag skriver mindre än man ska i nano. Min plan är att skriva korta historier på ca 500 ord varje dag under en månad. Mest som ett test för mig själv.

Om NaNoWriMo handlar om att skriva en 50000 ord lång roman under en månad, där man håller sig till samma story, så är mitt experiment mer att se om jag faktiskt kan komma på och skriva så pass många olika historier. Kanske kommer jag på något som jag nästa år kan gå vidare med och faktiskt göra ett seriöst försök med att göra en riktigt roman av.

Om jag inte känner mig exceptionellt nöjd med någon av mina alster kommer jag nog inte att lägga upp dem offentligt någonstans. Kanske göra jag lite efterarbete på de som är nog bra och lägger ut i efterhand, men jag lovar inget.

Dagens alster började med inspiration från att jag suttit på hemnet och drömt om lägenheter till en liten skräckhistoria. Eftersom som jag helst inte vill skriva så mycket mer än 500 ord så stannade jag ganska abrupt. Vi får se hur det här formatet kommer att fungera resten av månaden. Kanske fortsätter jag skriva på samma story i flera dagar, eller så skriver jag längre historier fast inte alla dagar. Eller så blir jag för bekväm av mig och slutar skriva helt och hållet. Den som läser får se.

Kanske kommer det här även att ge en nytändning av mitt bloggande. Det vore väl trevligt? Här om dagen satt jag och läste lite inlägg som jag skrev för 10 år sedan. Tiden går så fort så fort. 10 år sedan skypade jag med min syster i Australien, och min andra syster som var och hälsade på. Fatta att Skype har funnits i över 10 år! Vad hände med ICQ egentligen?

Postad under Dagboken | Trackback.