2014-01-26 16:30 av Mikael Degerfält

Nu händer det igen, planerade inlägg försenas månader på grund av skrivkramp och prestationsångest. Egentligen vill jag skriva mer. Mycket mer. Förra året gick jag i tankarna att börja skriva mer skönlitterärt, bara för att träna upp skrivförmågan. En lite blogg där jag försöker posta en novell per månad. Men om jag inte ens lyckas få ur mig ett endaste litet blogginlägg på nästan tre månader kanske planerna var för ambitiösa. Fast det är kanske det som behövs, något som kickar igång mig.

Det här inlägget var tänkt att bli en resumé av 2013. Vet inte riktigt om det kommer att resultera i en sådan, men jag skriver åtminstone. 

För att göra det enkelt för mig tänkte jag gå igenom olika saker som tar upp mycket av min tid. För att slippa tänka så mycket på en gång så börjar vi i musiken. Jag lyssnar rätt mycket på spotify, och loggar alla låtar jag lyssnar på hos last.fm. Om jag inte räkar med podcasts (som kanske dyker upp senare i detta inlägg) så har jag lyssnat mest på dessa artister:

  1. Apoptygma Berzerk (254 lyssningar)
  2. De/Vision (252 lyssningar)
  3. Front 242 (239 lyssningar)
  4. Iron Maiden (236 lyssningar)
  5. S.P.O.C.K (201 lyssningar)

Den slutsats jag kan dra av detta är att jag oftast lyssnar på låtar från min gamla skivsamling, som nu istället streamas. Plats 1, 3 och 5 innehar grupper som har en stor andel låtar i samlingen och därför slumas oftare när jag lyssnar med shuffle-funktionen. De/Vision och Iron Maiden de på topplistan som jag aktivt valt att lyssna på, men även de har många låtar med i samlingen.

Vet inte om jag ska skriva något om filmer då jag såg väldigt lite film förra året. Det hände kanske en gång i månaden att jag tittade på någon film netflix lockade med, men annars knappt något alls. Det kanske blev 3 filmer på bio förra året. Imponerande lite.

TV-serier har jag kollat desto mer på, men inte så mycket nytt. Förutom Doctor Who. För några månader sedan började jag kolla på Buffy igen, och från säsong 4 ser jag även Angel parallellt.

Spelen då? Vad spelade jag förra året? Min hög med ospelade spel har inte minskat mycket, om ens alls. Vad jag är mest nöjd med är väl att jag äntligen spelade igenom Mass Effect, och började spela del två. Två av spelen som släpptes i år har jag spelat ut, Ratchett&Clank: Nexus och The Last of Us. R&C är en av mina favoritserier, och Nexus gjorde mig inte besviken. Kort spel, men ett lågt pris som kompenserade. Körde igenom det 2,5 gånger för att få en ny Platinum-trofé på PSN.

I höstas började jag spela World of Warcraft igen. Det var några år sedan sist och jag uppskattar verkligen vad de gjort med spelat i och med senaste expansionen Mists of Pandaria. Jag spelar fortfarande några timmar i veckan och tycker att det är givande. I julas började även min syster Sofie och hennes man Robin att spela igen, och vi har spelat några sessioner tillsammans. Det har varit mycket uppskattat.

Från spel till böcker. Eftersom jag inte hade något mål i form av nyårslöfte för 2013 så tog jag det rätt lugnt med läsandet i början av året, men från juli till oktober läste jag 6 böcker innan jag helt tappade farten. Boken jag började läsa i oktober som jag inte tagit mig igenom än var Alice in Wonderland. Det är första för två helger sedan som jag satte mig ner och läste lite mer seriöst. När det här inlägget är klart för publicering tänker jag sätta mig och läsa de sista kapitlen i boken (som egentligen är två böcker då den även inkluderar Through the Lookingglass. Vad jag ska läsa därefter får bli en överraskning.

En annan sak jag haft med som nyårslöften i några år innan 2013 har varit att släppa ett demo till valfri platform. Tydligen fungerade det bättre här att inte göra något sådant löfte, för på Hackerence i Härnösand i somras så släppte jag ett litet intro till Atari ST. Kanske hackar jag ihop något liknande till årets upplaga. Eller något annat party. En stor del i att jag faktiskt fick tummen ur att hacka ihop ett intro var att jag i början av förra året började mitt Hello World-projekt. Efter sommaren har det dock stannat upp lite, men jag har planer på att fortsätta snart.

Få se nu, var det något annat som hände förra året? Kanske det bästa av allt; jag fick jobb på Rovio som Game Programmer. Det är otroligt kul jobb med fantastiskt duktiga och kreativa arbetskamrater.

Det ska bli spännande att se vad 2014 har att bjuda på.

Postad under Dagboken | Trackback.