2013-10-19 13:17 av Mikael Degerfält

I tisdags läste jag klart Do Androids Dream of Electric Sheep. Jag minns inte så mycket av boken från förra gången jag läste den, vilket jag tyckte var konstigt eftersom min favoritfilm är baserad på den. Nu när jag läst den en andra gång så inser jag att det nog är just därför som jag inte minns så mycket. Många teman och personer återkommer i filmatiseringen, så i grund och botten är det samma historia. Väl värd att läsas.

Egentligen hade jag tänkt läsa ut boken redan förra helgen, men i lördags passade jag istället på att umgås men Håkan som var på genomresa. Han var på väg till Paris på en kortare semesterresa och hade ett par dagar i Stockholm. Så istället för att spendera lördagen med att läsa så gick vi på Vasamuseet. När Håkan föreslog det var jag inte sen att haka på; det är ett av museerna jag aldrig varit på men haft som plan att besöka. Sjukt fascinerande historia. Tänk att det mest välbevarade skeppet från 1600-talet är så på grund av att det inte var sjödugligt.

I söndags läste jag inte heller; men av helt andra orsaker. WoW bland annat, och så gick jag på en riktigt skön promenad runt järvafältet. Höst är mysigt, och förra helgen hängde de flesta löven fortfarande kvar på träden.

Veckan efter det har varit avslagen. Kvällarna har spenderats framför WoW eller med godtyckligt film- och serietittande. Jag har parkerat antigen i soffan eller framför PC:n när jag kommit hem från jobbet, och bara rört mig därifrån för att få i mig mat.

Nästa bok jag tänkte läsa är Alice’s Adventures in Wonderland. Började läsa den på tåget en dag, men har inte kommit mer än ett par sidor. Ska ta och läsa lite mer i helgen. Det är 12 dagar kvar av oktober, och innan dess ska jag hunnit klart med den.

 

Postad under Böcker, Dagboken, Läsa | Trackback.