2013-09-30 22:54 av Mikael Degerfält

Eftersom alla mina läsare (läs: två systrar) vill att jag ska svamla mer om allt jag pysslar med så kan jag väl börja göra det lite mer frekvent. Förmodligen kommer det inte att bli dagligen, men kanske nån gång i veckan, beroende på vad som händer i livet.

I förra blogposten berättade jag att jag läst ut en bok, men “glömde” berätta vilken. Så då gör jag väl det nu istället. Det var The Long War jag läste klart. Hade tänkt bli klar med den ett par veckor tidigare än det faktiskt blev, fast bättre sent än aldrig som det heter. Jag gillade den, men det saknas något som knyter ihop de parallella spår som man fick följa. Men kanske får vi veta mer i nästa bok i serien, om och när den nu kommer.

Eftersom jag ligger så fruktansvärt efter i min plan att läsa en bok per månad, tre lästa på 9 månader, så tänker jag försöka läsa hela fyra böcker under oktober. Det var åtminstone planen jag kom fram till i fredags efter jag läst ut The Long War. Jag har dock fått revidera min plan. En av böckerna jag tänkte läsa under oktober har jag redan läst ut! Neil Gaiman’s The Ocean at the End of the Lane var den som mest lockade, och då den bara var på knappt 200 sidor så har jag redan hunnit läsa den. Att den var riktigt bra och svår att lägga ifrån sig gjorde det hela mycket enklare.

På lördag kväll blev det dock inte så mycket läst över huvud taget. Istället mötte jag upp med ett par gamla klasskompisar från gscept och en annan gammal kollega från Avalanche tillsammans med en handfull av deras bekanta. Wissing hade varit på ölmässa med Jonas och en kollega från Linköping; Rago kom ner till Stockholm för att jobba i torsdags så han passade på att stanna över helgen. Totalt blev vi 9 personer med en väl till Rago, Wissings kollega och Jonas kompis och hans tre kollegor. Det slutade med att vi hamnade på Pizz Hut och käkade. Alla kanske inte var helt nöjda över det (titta inte på mig, jag klagade inte) men försök hitta bord för 9 på en finare restaurang i centrala Stockholm på kort varsel en lördagskväll.

Efter middagen drog vi på Syntax Error och nördade loss på dansgolvet till en massa bra musik. Hoppade runt på dansgolvet mer eller mindre i takt med musiken, i säkert två timmar. Idag har jag haft träningsvärk i muskler som jag inte trodde fanns. För övrigt borde frågat tjejen som nöp mig i rumpan vad hon menade med det. 😉

Det var en bra kväll. Speciellt när de spelade Apoptygma Berzerk. Jag fick bästa ASMR-känslan.

Kom hem rätt sent på söndag morgon (jämför med när jag brukar lägga mig alltså), och i söndags steg jag inte upp förrän halv ett. Helt bakis-fri. Drack iofs bara tre (eller var det fyra?) öl under kvällen, utspritt på 4 timmar eller så.

Nu är det måndag och jag har plocka ut tre böcker och bokhyllan jag tänkt hinna läsa under nästa månad, som börjar i morgon omg. Böckerna är:

  • Interworld av Neil Gaiman & Michael Reaves.
  • Do Androids Dream of Electric Sheep av Philip K. Dick
  • Alice’s Adventures in Wonderlan av Lewis Carroll

En av böckerna har jag läst tigidare (gissa vilken), fast det var väldigt länge sedan. Det som alla tre böcker har gemensamt är att de är 250 sidor eller kortare. Därför känns det faktiskt rätt överkomligt att jag hinner beta av alla tre under en månad. Speciellt med tanke på att jag läste en bok på 200 sidor på tre dagar i helgen.

Eftersom jag gillade Gaiman-boken jag läste ut idag så pass mycket så lutar det att jag börjar läsa på nästa Gaiman-bok på en gång.

PS. Jag orkar inte korrekturläsa. Jag är trött och ska sova.

Postad under Böcker, Dagboken, Läsa | Trackback.