2012-10-06 13:31 av Mikael Degerfält

Det har varit dåligt med uppdateringar här på sistone, vilket inte behöver betyda att jag legat apatisk och inget gjort. Jag har faktiskt hunnit läsa två böcker. Först läste jag Hummelhonung som jag tidigare nämnt. Till en början gick det rätt snabbt att läsa, men sedan kom jag in i en period av spelande istället, så det tog mig 25 dagar innan jag blev klart. Det var förra lördagen.

När jag läst ut den började jag på en gång med nästa bok, The Long Earth (TLE), som klättrat rätt snabbt i läsordningslistan. Efter bara två dagar hade jag läst lika många sidor i den som hela Hummelhonung, och igår (fredag) läste jag sista kapitlen. Innehållet och hur mycket det kittlar ens fantasi har tydligen en väldigt stor inverkar på hur ofta jag läser. TLE var, om ni inte redan förstått det otroligt mycket mer intressant för mig än vad Hummelhonung var, även om den inte var helt utan tankeväckare. TLE var en härlig blandning av det man brukar vänta sig av Pratchett och filosofisk science fiction. Jag skulle inte bli förvånad om det dyker upp en uppföljare eller två i samma serie.

I år har jag hittills hunnit läsa 10 böcker. Nytt rekord sedan jag började räkna 2004. Nu har jag bara två böcker kvar till jag når upp till det mål jag haft de senaste åren på en bok i månaden. Det är i princip tre månader kvar av året så jag känner mig rätt säker på att jag för första gånger kommer att lyckas med mitt mål. Av mina andra två mål inför året är ett redan fixat; att skriva fler blogginlägg än förra året. I och med det här inlägget har jag skrivit ca 5 fler än förra året, och det är gott om tid att skriva fler. Mitt sista mål är att släppa ett intro/demo på valfri plattform, men det är inte så troligt att jag kommer att hinna med/ta mig tid att göra det.

Innan jag väljer en ny bok att läsa ska jag ta det lungt ett par dagar.

Postad under Böcker, Läsa | Trackback.