2012-09-04 22:26 av Mikael Degerfält

Det här är inte en recension. Det är en rekommendation. Mycket bra bok. Mina korta meningar är ett tecken på att jag är trött. Sitter och gäspar samtidigt som jag skriver detta. Att jag idag läst ut årets åttonde bok innebär att jag redan nu tangerat de senaste två årens rekordantal av böcker. En bok till i år så har jag läst fler under 2012 än jag gjort per år sedan 2004.

Har funderat lite på vad jag ska läsa nu och kommit fram till att det blir något helt annat än vad jag brukar läsa. Jag tänkte läsa Torgny Lindgren. Vi får som jag kommer att “fuska” lite med hur jag räknar antal böcker, för jag har nämligen Nåden har ingen lag, vilken innehåller Hummelhonung, Dorés bibel och Pölsan i samma volym. Är det okej att räkna varje del som en egen bok?

Förra veckan tog jag en tur förbi SF-bokhandeln på vägen hem från jobbet och köpte på mig ännu en bok. Det blev The Long Earth av Terry Pratchett och Stephen Baxter. Vi får se högt upp den hamnar i läslistan, men det känns troligt att jag börjar läsa den innan året är slut. När jag läst ut den är en helt annan fråga.

Postad under Böcker, Läsa | Trackback.