2012-06-21 22:28 av Mikael Degerfält

För ett par veckor sedan läste jag ut The Reality Dysfunction som jag började läsa redan i Februari. På en gång började jag planera vilka böcker jag ska läsa i sommar, och kom fram till en lista på tre böcker som jag tänker läsa innan Juli är över.

Böckerna på listan är:

  • Snuff av Pratchett
  • Salvekvick och kvacksalveri av Simon Singh
  • The Last Dragonslayer av Jasper Fforde

Förutom dessa böcker är jag sugen på att läsa American Gods, Boktjuven, Zero History samt nästa bok i The Night’s Dwan-serien (dvs fortsättningen på The Reality Dysfunction)

Så här knappt två veckor senare har jag redan hunnit läsa klart Snuff, ja, bara några minuter sedan faktiskt. Mycket underhållande och en av de bättre Pratchett-böckerna på senare tid. Önskar bara att han kunde producera fler böcker och oftare, gärna en i månaden med samma kvalitet. Det blir bara tråkigt att tänka att han kanske inte har så många böcker kvar i sig. Fast man vet ju aldrig, han kanske kan hålla på i tio år till och skriva ett par böcker per år.

Härnäst kommer jag nog att börja med The Last Dragonslayer; jag känner att den nog är precis lagom underhållande och lättläst. Får nog ta mer faktaspäckade och tunga böcker när semestern har börjat på riktigt. Det är visst bara tre arbetsdagar kvar tills dess.

Postad under Böcker, Läsa | Trackback.