2012-06-09 20:13 av Mikael Degerfält

Sommaren är väl som här kan man tycka. För ett par veckor sedan köpte jag en cykel. Den har inte fått rulla en meter sedan jag köpte den. Allt annat jag tänkt göra har varit i vägen, och när det funnits tid och lust har vädret eller som nu, sjukdom, kommit mellan. I morse vaknade jag med ont i halsen. Hoppas verkligen att det går över snabbt istället för att, som det brukar bli, utvecklas till värre saker. Ibland håller det sig bara kvar på samma nivå tills jag blir less och slutar tänka på det, tills en dag då jag upptäcker att halsen inte längre gör ont.

Läste ut en bok idag. Så vitt jag kan minnas är det den längsta, eller bland de längsta böcker jag läst. 1221 sidor. Jag började läsa den i Februari, men över halva boken har jag läst de senaste tre veckorna. Nu ligger jag två månader efter med läsningen, men snart är det sommar, semester och mycket tid över att läsa på. Kommer nog att hinna ikapp och förbi med läsningen ganska enkelt. Om jag bara sätter mig och läser. Det är så lätt att glömma bort, eller spendera tiden på irrelevant surfande eller spelande. Som idag. Idag har jag spelat Diablo 3 typ halva dagen. Jag var så sjukt trött i kroppen igår (vilken kan vara ett tecken på att jag håller på att bli sjuk) så jag gick och la mig redan klockan tio, vilket i sin tur ledde till att jag vaknade klockan 7 helt utvilad. Tänkte att jag skulle käka frukost, diska och hinna läsa ut boken innan tolv. Så blev det så klart inte. Efter en rätt lång session D3 började jag inte läsa förrän halv fyra, fast med bara ett kapitel kvar så gick det rätt snabbt, trots många sidor per kapitel.

Nästa helg fyller syskonbarnet Eliot fyra, och tydligen ska jag åka dit på kalas. Just nu säger kroppen att jag bara vill ligga ner och vila en vecka, men jag vet att när det går över kommer jag att ångra mig om jag inte köpt biljetter, så jag gjorde det mellan förra stycket och detta. Det är ju mysigt att åka tåg.

Upptäckte idag att jag redan fått tillbaka på skatten. Eftersom jag har enskild firma så förväntade jag mig inte att få tillbaka några pengar förrän i slutet av året, men saldot på banken kändes lite väl högt, så jag fick kolla var alla pengarna kom ifrån. Ett ställe de inte kom från var Apple. Dock har jag nu fått en utbetalning från dem med pengar för alla kopior av Row Chaser vi sålt. Eftersom jag inte ansåg att det är värt att betala pengarna så förnyade jag inte min utvecklarlicens för iOS, så nu finns inte spelet uppe på AppStore längre. Och pengarna det dragit in blev utbetalda. Vi kom upp i den enorma summan av 274:-. Om man räknar snällt så inser man av vi sålt lite drygt 50 exemplar. Inte precis väl investerade timmar av utveckling, men det var kul ett tag åtminstone. 😛

I Juli har jag semester. Än så länge har jag inga konkreta planer på vad jag ska hitta på. Mest troligt stannar jag i Stockholm till en början, och beger mig norrut i slutet av månaden.

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på en slumpmässigt utvald film som jag mest troligt kommer att somna ifrån under första timmen.

Postad under Böcker, Dagboken, Läsa | Trackback.